reballing işlemi nasıl yapılır
Yazan:tamirkolik / Kategori / 0 Yorum

Reballing İşlemi Nasıl Yapılır ?

Tamir Kolik olarak laptop ekran kartı yani chipset arızalarında yaptığımız işlem olan reballing işleminin nasıl yapıldığından bahsedeceğiz.

Reballing işlemine neden ihtiyaç duyarız adlı yazımıza reballing işlemi nedir den bakabilirsiniz.

Anakart üzerinde bulunan grafik çipinin metal ısı tabakasını sökeriz. İnce bir bıçak kullanarak çipin yüzeyinden bu tabakayı dikkatlice ayırıyoruz.

Metal ısı tabakasını kaldırdıktan sonra %90 saf izopropil alkol ile video çipinin yüzeyini temizliyoruz.

Ardından grafik çipinin her köşesini sıvı lehim pastası ile kaplıyoruz.

Alüminyum folyo kullanarak anakartın grafik çipi dışında kalan parçalarını kaplıyoruz.

Isı sensörü telini grafik çipinin bir kenarına bitiştiriyoruz.

Anakartı, BGA Rework makinesine yerleştiriyor ve doğru yerleşimi sağlamak için tutma panellerini sıkılaştırıyoruz.

Grafik çipi için 1 dakikalık orta düzeyde bir sıcaklık ayarlayıp, daha sonraki 1 dakika için sıcaklığı aniden 250 dereceye yükseltiyoruz. Bunun ardından lehimin eridiğini ve çip tutucusu yardımıyla çipin kolaylıkla çıkartıyoruz.

Çipi söktükten sonra BGA yüzeyine biraz lehim pastası sürüyoruz. Havya yardımıyla devre kartının yüzeyinde kalan lehimi temizliyoruz. Hayvayı biraz ısıtıp ve devre kartının üzerinde gezdiriyoruz.

Bir parça lehim sökme fitili kesiyoruz ve devre kartının yüzeyine koyuyoruz. Ardından lehim sökme fitilini hayvayı kullanarak çip üzerinde gezdiriyoruz. Kalan lehimin sökme fitili üzerinde toplandığını ve yüzeyin temizlendiğini görüyoruz.

Tüm bunlardan sonra çipi, çip kabına oturtmamız ve tüm temizleme işlemini çip için de yapmamız gerekiyor. Çipi yerleştirdikten biraz lehim pastası koyuyourz ve havya yardımıyla çip üzerine yayıyoruz. Bir süre geçtikten sonra da bir parça lehim sökme fitilini çip üzerinde havya yardımıyla gezdiriyoruz. Çip temiz gözükür duruma gelecek.

Ardından bir parça lehim pastasını parmağımızın yardımıyla çipin üzerine koyuyoruz. Bunu yapmak reballing işlemini yaparken çipin lehim toplarıyla daha iyi birleşmesini sağlayacaktır.

Ardından orta ve üst kapağı koyuyoruz ve tüm vidaları sıkarak kabın olması gerektiği gibi bir araya gelmesini sağlayoruz.

Daha sonra lehim toplarını metal tabakanın yüzeyine koyuyoruz. Bu işlemi yaparken toplar kendiliğinden küçük boşluklara dolacak ve kısa süre içinde boşluk kalmayacak. Nazikçe kabı sallayarak kalan boşlukların dolmasını sağlıyoruz.

Tüm boşlukları başarılı şekilde doldurduktan sonra kabın vidalarını dikkatlice çıkarıp üst tutucu kısmı nazikçe söküyoruz.

Isı tabancası yardımıyla çipi ısıtmaya başlıyoruz.

Ardından birkaç damla sıvı lehim pastasını anakart üzerinde çipin geleceği yere döküp yaymaya başlıyoruz. Sonra çipi doğru konumunda olacak şekilde anakarta geri yerleştiriyoruz.

Ardından çipi tekrar ısıtıyoruz. Ön ısıtma aşaması için saniyede yaklaşık 2 derece artacak şekilde 60 saniyede sıcaklığın 100 dereceye ulaşmasını sağlayoruz. Daha sonra sıcaklığın her 2 saniyede 1 derece yükselmesini sağlayarak, 120 saniye içinde 150-165 dereceye ulaşmasını sağlayoruz. En son aşamada ise sıcaklığın 235-265 derece aralığına çıkmasını sağlıyor ve sıcaklığı bu düzeyde 20 saniye tutuyoruz.

Her şeyi tamamladıktan sonra çipin üzerine metal ısı tabakasını geri yerleştiriyor ve cihazın doğru çalışıp çalışmadığını tespit ediyoruz.

İşte reballing işlemini bu şekilde yapıyoruz. Bga cihazı olmadan sıcak hava cihazları ile chip sökme işlemi tamamen anakarta zarar verdiğinden bga rework cihazı kullanmaktayız.

Laptop ekran kartı tamiri konusunda uzmanlaşmış firmamız; Garanti süresi dolmuş veya garanti dışı kalmış; laptoplarınızın ekran kartı tamirini 6 ay işçilik garantisi altında yapmaktayız.

Sizinde ekran kartı arızalı olan bir cihazınız var ise bizlere güvenle gönderebilirsiniz. Tüm Türkiye ‘ye kargo hizmetimiz vardır.

NOT: Arızalı olan özellikle anakart arızaları olan cihazınızı lütfen uzman teknisyenleri olan ama en önemlisi bga rework cihazı olan firmalara veriniz. Çünki, örnek olarak ekran kartı arızalı olan bir cihazınız var. Bunda yapılması gereken işlem chipset reballing işlemidir. Chipset reballing işlemi ise bga rework cihazları ile yapılır. Bga cihazı olmayan laptop tamir firmaları ise sıcak hava cihazları ile chipseti sökmeye çalıştıklarından tüm yolları yakarlar. Böyle olunca da ekran kartı tamiri mümkün iken bırakın tamir etmeyi ekran kartının değişim işlemini bile yapılamaz hale getiriyorlar. Bu sefer anakartınızı değiştirmek zorunda kalırsınız.

Neden Sizi Tercih Etmeliyim ?

İstanbul Kadıköy başta olmak üzere tüm Türkiye ‘de ki, kurumsal firma, kurum ve son kullanıcılara; Uzman teknik kadromuz, 15 yıllık tecrübemiz, son teknoloji ekipmanlarımız ve her türlü yedek parçalarımızı sorunsuz şekilde temin edebildiğimiz çözüm ortaklarımız ile garanti süresi dolmuş – garanti dışı kalmış; Acerasuscasperdellexperhpmonsterlglenovosamsungsony vaio ve toshiba) notebook / laptopların diğer adı ile dizüstü bilgisayarların ve apple ürünleri olan macbook promacbook air ve imac cihazlar üzerine; Chipset tamirifan temizliği ve bakımıanakart tamiriekran kartı tamiriekran değişimişarj soketi giriş yeri tamirikasa onarımımenteşe tamiriklavye değişimi, usb, wlan, vga, wifi, ethernet, hdmi gibi diğer parçaların da tamirini, bakımını, değişimini ve aynı zamanda da yedek parça satışı hizmetlerini vermekte olan kurumsal bir bilgisayar firmasıyız.
İstanbul ‘da bir çok laptop tamiri yapan firmalar varken, cihazınızı vereceğiniz bilgisayar firmasını iyi araştırın, zamanınızı, paranızı ve verilerinizin güvenliğinizi riske atmayın.

Türkiye ‘nin Her Yerine İndirimli Kargo Hizmeti

Türkiye ‘nin neresinde olursanız olun, arızalı olan cihazınızı bizlere sürat kargo 1220430336 anlaşma kodu ile indirimli olarak gönderebilirsiniz.

Not: Ürününüzü gönderirken iletişim bilgilerinizi ve cihazınızda ki arızayı yazmanızı rica ederiz.